Skip to content

CV

In 1961 ben ik in Utrecht geboren. Tot 1976 heb ik daar gewoond. Tijdens mijn middelbare school tijd ben ik naar Nieuwegein verhuisd, om in 1981 tijdens in Utrecht te gaan studeren. Na een kort intermezzo in IJsselstein,  woon ik daar nog steeds. In één van de nieuwbouwwijken van Leidsche Rijn/De Meern.
In 1979 heb ik eindexamen VWO gegaan en ben vervolgens gaan studeren. Na een korte poging Natuurkunde ben ik in 1986 afgestudeerd als historicus en in 1988 als Meester in de Rechten. Tijdens mijn studie ben ik actief geweest op de studentenverening Unitas, onder andere als hoofdredacteur van de Vivos Voco.

Basis CMYKIn 1984 ben ik, kort na de oprichting, actief geworden in de Jonge Democraten. Als eerste voorzitter van de Jonge Democraten regio Utrecht heb ik kennis gemaakt met de politiek. Daarnaast ben ik hoofdredacteur geweest van de Demo, het landelijke verenigingsblad. Tot 1996 ben ik politiek actief gebleven in D66. Eerst als (vice)voorzitter van de afdeling Utrecht, redactielid van de democraaat en ten slotte als lid van gemeenteraad van Utrecht. Dit laatste bleek niet te combineren met mij werk in de ICT.

2009_In_de_Gang_bij_SogetiIn 1989 ben ik, na een opleiding bij Volmac, gaan werken voor G&D Software. In 2002 G&D opgegaan in Sogeti Nederland. Ik ben begonnen als programmeur en als snel doorgegroeid naar teamleider, testmanager en ten slotte projectmanager. Als professional ben ik ingezet bij diverse klanten, zoals een energiebedrijf, een verffabriek, een olieopslag bedrijf, een fabriek van babyvoeding, het belastingdienst automatiseringscentrum, een bank, een zorginstelling en een zorgverzekeraar.

In 2004 ben ik binnen Sogeti gestart in een management rol. Als BID manager ben ik twee jaar lang bezig geweest met het opstellen van offertes voor projecten en beheeropdrachten. Vervolgens ben ik als contractmanager eindverantwoordelijk geworden voor resultaat verplichte software engineering opdrachten. Van 2008 tot 2014 doe ik dit als delivery manager voor resultaat verplichte test opdrachten. In 2014 ben heb ik na 25 jaar afscheid genomen van de Capgemini groep en ben ik gestart als contractmanager bij het Centrum voor Applicatieontwikkeling van de Belastingdienst.

Sinds het verlaten van de gemeenteraad ben ik lid geweest van de bewonerscommisie de Boomgaard in IJsselstein en voorzitter geweest van de vereninging van eigenaren Parkwijk I. In 2012 ben ik bestuurslid geworden van de thema afdeling Digitaal 66.

{lang: 'nl'}